PUSAT KAUNSELING

UNIVERSITI UTARA MALAYSIA


 

Wednesday, 06 December 2017 01:48

TIPS PERSEDIAAN EXAM

Tips persediaan Exam yang diadakan di Dewan Terbuka TNB.  Program ini disampaikan oleh Puan Noorul Adilah.  Objektif program ini adalah untuk memberi pendedahan kepada pelajar mengenai teknik-teknik menghadapi peperiksaan akhir semester.  Disamping itu juga, ujian psikologi juga dijalankan kepada pelajar untuk mengenali tahap kecekapan bidang yang mereka pelajari di UUM.

Monday, 13 November 2017 02:48

YOUNG MOTIVATOR

Program YOUNG MOTIVATOR lebih menjurus mengenali bakat baru dan mengumpulkan pelajar-pelajar khususnya untuk memberikan input yang terbaik bagi menjadi seorang pemberi motivasi dan semangat walau dimana berada dan secara tidak langsung menghasilkan kehidupan yang sentiasa positif dalam melahirkan keseimbangan hidup antara akademik dan sahsiah. Ini akan berupaya menjadikan pelajar cemerlang dari segi personaliti (sahsiah) dan akademik.

Monday, 13 November 2017 02:33

TOWARDS 3 POINTER SIRI 2

Program Towards 3 Pointer lebih menjurus mengumpulkan pelajar-pelajar bumiputera khususnya bagi memberikan input yang terbaik bagi menghasilkan keseimbangan hidup antara akademik dan aktiviti supaya pelajar berupaya menjadi pelajar yang cemerlang dari segi sahsiah dan akademik.

Monday, 13 November 2017 01:50

FORMULA ONE 2017 SIRI 1

Program Formula One 2017 Siri 1 ini akan diadakan lebih menjurus mengumpulkan pelajar-pelajar baru khususnya bagi memberi input yang terbaik bagi memulakan kehidupan yang kongruen dengan suasana kondusif di universiti dan secara tidak langsung menghasilkan kecemerlangan hidup dalam bidang akademik dan aktivit sehingga membentuk sahsiah dan personaliti berkualiti.

Tuesday, 23 May 2017 15:01

MISI SUKARELAWAN MASKUM UUM

Khidmat Komuniti Pasca Banjir Pulau Pinang dan Kedah. Seramai 80 orang sukarelawan siswa MASKUM UUM terlibat untuk bantuan mangsa banjir ini.

© 2017 Pusat Kaunseling Universiti Utara Malaysia. All Rights Reserved.